سرپرست سازمان سیما،منظر و فضای سبز شهری شهرداری سنندج:
تمهیدات شهرداری سنندج برای مقابله با حریق در پارکهای جنگلی/تاکید بر مشارکت سمنها و شهروندان
سرپرست سازمان سیما،منظر و فضای سبز شهری شهرداری سنندج از اقدامات پیشگیرانه برای مهار آتشسوزی در پارکهای جنگلی و فضاهای سبز شهری خبر داد.

به گزارش ارتباطات و امور بینالملل شهرداری سنندج،میلاد عطایی، اظهار داشت:با توجه به پوشش گیاهی خشک در بسیاری از عرصههای طبیعی شهر،اقدامات متعددی در زمینه پیشگیری، احیا و حراست از فضاهای سبز، بهویژه پارکهای جنگلی،در حال اجراست.
عطایی در ادامه بر اهمیت همکاری سازمانهای مردمنهاد (سمنها) در این زمینه تاکید کرد و گفت:حفاظت از منابع طبیعی تنها با تلاش دستگاههای اجرایی ممکن نیست.سمنها با ظرفیتهای داوطلبانه و تخصصی خود میتوانند نقش مؤثری در آموزش،فرهنگسازی و مشارکت عملی در کنترل و پیشگیری از آتشسوزیها ایفا کنند.
وی از آمادگی کامل سازمان متبوع خود برای استقبال از همکاری و همفکری سمنها در حوزه حفاظت و آموزشهای محیطزیستی خبر داد.
سرپرست سازمان سیما،منظر و فضای سبز شهری از شهروندان و گردشگران نیز درخواست کرد:از روشنکردن آتش در طبیعت،بهویژه در کوه آبیدر و سایر پارکهای جنگلی،خودداری کنند.در صورت نیاز به روشنکردن آتش در محلهای مشخص و فاقد پوشش گیاهی،لازم است از ایمنی کامل آن اطمینان حاصل کرده و پس از استفاده،خاکسترها را با آب خاموش یا با خاک دفن کنند.
اقدامات عملی شهرداری برای پیشگیری از حریق
عطایی به برخی از اقدامات عملی انجامشده اشاره کرد و افزود:طی دو سال گذشته،بیش از ۶ هزار اصله درخت سوزنیبرگ در پارکهای جنگلی هرس شده تا از انتقال آتش به تاج درخت جلوگیری شود.همچنین،در نقاط پرخطر پارکهای جنگلی،آتشبرهایی بمنظور مهار گسترش آتشسوزی ایجاد شده است.
وی توضیح داد:که سالانه بیش از ۱۵۰ هکتار از این عرصهها علفزنی و حدود ۵۰ کیلومتر آتشبر نیز از طریق شخمزنی در مناطق حادثهخیز احداث میشود.
به گفته وی،احیا و بازسازی استخرهای آب در پارک آبیدر و پارک جنگلی توسنوذر نیز از دیگر اقدامات مهمی است که نقش مؤثری در تأمین آب مورد نیاز برای عملیات اطفای حریق ایفا میکند.
آمار نگرانکننده حریق در سنندج و هشدار آتشنشانی
در همین راستا،آزاد طهماسبی،رئیس سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری سنندج،با ارائه آماری نگرانکننده،اظهار داشت:طی سال گذشته،در مجموع ۹۴۷ عملیات اطفای حریق در سطح شهر سنندج انجام شده که ۵۴۸ مورد آن مربوط به مراتع،پارکهای جنگلی و زمینهای کشاورزی بوده است.
وی افزود:که بیش از ۵۷ درصد عملیات اطفای حریق سال گذشته در فضاهای سبز طبیعی شهر به ثبت رسیده که این آمار نشاندهنده اهمیت روزافزون توجه به پیشگیری از آتشسوزی در حوزه منابع طبیعی و فضای سبز شهری است.
طهماسبی با هشدار نسبت به خطرات ناشی از رهاسازی زبالههای شیشهای و پلاستیکی در طبیعت گفت:این اشیاء به دلیل خاصیت شکست نور،میتوانند همانند ذرهبین عمل کرده و در اثر تابش مستقیم خورشید،باعث آتشگرفتن پوشش خشک کف مراتع و جنگلها شوند.
رئیس سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری سنندج همچنین افزود:که پرتکردن ته سیگار،ذغال قلیان،خاموشنکردن کامل آتشهای دستساز یا زبالههای مشتعل از دیگر عوامل عمده وقوع آتشسوزی در عرصههای طبیعی است که باید بطور جدی از آن پرهیز شود.
وی در پایان خاطرنشان کرد: برای مقابله سریع با آتشسوزیهای احتمالی، ۴ اکیپ موتوری و خودرویی اطفای حریق توسط آتشنشانی سنندج فعال شده که به صورت ۲۴ ساعته آمادهباش هستند و روزانه از ساعت ۱۴ تا ۲۱ شب در نقاط مختلف پارکهای جنگلی مستقر میشوند.
نظر دهید