×

عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید

En

پنجشنبه 01 آذر 1403

المان پارک روجیار

المان پارک روجیار

 

شواهد و قرائن از شهر سنندج که مردم محلی به آن کرسان korsan  و مردم دیگر شهرهای کردنشین به آن سنه sna می گویند حاکی از تاریخی چند هزار ساله دارد که بر اثر زلزله و شاید هم ویرانگری های سلجوقیان از رونق افتاد و تا اردیبهشت 1016 شمسی ( 1637 میلادی ـ 1046 قمری) به عنوان یک قلعه و روستای متروکه به حیات خود ادامه داد. حوادث سیاسی در زمان شاه صفی منجر به تخریب قلعه های چهارگانه ی حکومت اردلان شد و مردم به فرمان سلیمان خان اردلان، شهر سنه را به عنوان مرکز حکومت بازسازی کردند که بعدها به دلیل دژی که در مرکز شهر قرار داشت به سنه دژ و در نهایت به سنندج مشهور شد به دلیل وجود قلعه ی حکومتی و انبوه عمارت های بزرگ با ایوان های بلند و سه دری ها و پنج دری های ارسی دار و نیز وجود بازار بزرگ و کاروانسراهای پر رونق و مسجدها و مدرسه ها و گرمابه های فراوان با مردمانی دانشمند و آداب دان و خونگرم و مهربان و مهمان نواز به عروس شهرهای غرب ایران مشهور شد و در احاطه ی باغ های پر درخت و کوه های پیرامونش بر بهشت خدا فخر می فروخت .

دریغا که آن همه آثار و ابنیه دستخوش تاراج زمان شدند و تنها اندکی مانده که در این مکان نمادهایی از آنها را به تصویر کشیده ایم. از راست به چپ:

  1. عمارت خسروآباد: محل زندگی امان الله خان و خسرو خان و شرف الملک اردلان و نیز مستوره اردلان ( شاعر و ادیب و متشرع دوران قاجار و اولین زن تاریخ نویس)
  2. عمارت ملا لطف الله شیخ الاسلام که امروزه به موزه تبدیل شده و هفت دری ارسی دار آن از جمله ی چند ارسی بزرگ و زیبای ایران به شمار می آید.
  3. پل قشلاق که نمادی از مهارت و کاردانی معماران بومی سنندج به شمار می آید و پس از چند صد سال از بنای آن، هنوز پا برجا و مستحکم مانده است.
  4. عمارت و کلاه فرنگی مرحوم مشیر دیوان که از بناهای مشهور دوران قاجار به شمار می آید.
  5. مسجد جامعه و مدرسه ی دارالاحسان که از آثار مرحوم امان الله خان اردلان است و محل اتفاق های فرهنگی بی شمار در تاریخ سنندج به شمار می آید و به واسطه ی نقش این مدرسه در جهان اسلام، سنندج به دارالعلم مشهور شد.
  6. تندیس آزادی از آثار استاد هادی ضیاء الدینی نقاش و مجسمه ساز بلند آوازه ی سنندجی.
  7. کوه های آبیدر بزرگ و کوچک که به زبان شیرین کوردی به آنها ئاویه ر گفته می شود از نمادهای مورد علاقه ی مردم سنندج محسوب می شود نام این کوه در یشت های اوستا به عنوان اوشیدر و محل الهام دوم زرتشت پیامبر آمده است.

المان پارک روجیار

المان پارک روجیار در شب المان پارک روجیار در روز نمای المان از راست به چپ در شب عمارت خسروآباد عمارت ملا لطف الله شیخ الاسلام- عمارت حبیبی پل تاریخی قشلاق عمارت مشیر دیوارن مسجد جامع یا دارالاحسان تندیث ایثار- مجسمه بزرگ سنندج آبیدر

تهیه کننده:

گالری عکس مرتبط