رئیس سازمان مدیریت پسماند شهرداری سنندج خبر داد؛
زندهگیری 4746 سگ بلاصاحب در شهر سنندج
رئیس سازمان مدیریت پسماند شهرداری سنندج گفت: 4 هزار و 746 قلاده سگ بلاصاحب در طول دو سال گذشته توسط شهرداری سنندج جمعآوری و عقیمسازی شده است.
به گزارش ارتباطات و امور بینالملل شهرداری سنندج، شکور صلواتی اظهار کرد: با توجه به فعالیت شهرداری و پیمانکاران بخش خصوصی در زمینه زنده گیری سگ ها در سطح شهر و نواحی الحاقی، در سال ۱۴۰۱ جمعاً تعداد دو هزار و ۳۴۶ قلاده سگ و در سال ۱۴۰۲، تعداد دو هزار و ۴۰۰ قلاده سگ از سطح شهر جمع آوری و در مراکز تحت اختیار شهرداری برای پروسه عقیم سازی نگهداری می شوند.
وی به وجود دو مرکز نگهداری سگهای بلاصاحب در شهر سنندج اشاره کرد و افزود: مرکز شماره یک سنندج به مساحت ۶۰۰ مترمربع سوله مشتمل بر پنج واحد مجزا برای تفکیک جنسیتی سگها است و در آن سگهای نر، ماده، توله، عقیمشده و تازه وارد، به صورت جداگانه نگهداری میشوند.
رئیس سازمان مدیریت پسماند شهرداری سنندج با بیان اینکه مرکز شماره دو نیز به مساحت ۸۰۰ مترمربع برای نگهداری سگهای بلاصاحب مشغول به فعالیت است، تصریح کرد: هزینه عقیمسازی هر قلاده سگ که شامل زندهگیری، انتقال، نگهداری، غذارسانی، عقیمسازی و رهاسازی است به صورت تقریبی سه میلیون و ۳۰۰ هزار تومان بوده که با توجه به بودجه محدود شهرداری و افزایش هر روزه جمعیت سگها، عقیمسازی همه سگها امری امکانناپذیر است.
وی در مورد دلایل افزایش جمعیت سگها در داخل شهر سنندج تشریح کرد: متأسفانه مشاهده میشود که خود شهروندان از شهرها و روستاهای اطراف در ورودی شهر سنندج و بویژه در ساعات نیمهشب اقدام به رهاسازی سگهای باغ و خانگی خود میکنند چون در فصل زمستان امکان نگهداری آنها را ندارند که ما درخواست میکنیم مردم از رهاسازی سگهای باغ خود به داخل شهر خودداری کنند.
رئیس سازمان مدیریت پسماند شهرداری سنندج بیان کرد: طرح عقیمسازی و زندهگیری سگها شامل همه شهرداریها و دهیاریهای کشور میشود که در استان کردستان هیچ شهرداری و دهیاری بجز شهر سنندج این مسئله را انجام نمیدهد. همین مسئله موجب شده است که افرادی غیربومی و حتی از استانهای دیگر نیز سگهای منطقه و شهر خود را به وسیله خودرو به ورودی شهر سنندج و نواحی منفصل شهری انتقال داده و رهاسازی کنند و باعث افزایش جمعیت سگها و نارضایتی شهروندان شوند.
وی اضافه کرد: حذف کردن همه سگها در داخل شهر از دیدگاه زیست محیطی و چرخه اکوسیستم شهر، کاری درست نیست چون تعدادی سگ باید برای حفظ قلمرو و محافظت در برابر ورود سگهای خطرناک به داخل شهر وجود داشته باشد؛ هیچ مجوز قانونی بابت اتلاف سگها وجود ندارد، به همین دلیل ما تحت هیچ شرایطی اقدام به کشتن سگها نمیکنیم و مابقی سگهای زندهگیری شده را بعد از غربالگری به مرکز شماره دو و محل دفن زبالههای شهری انتقال میدهیم تا به مرکز زباله عادت کنند و زندگی خود را در آنجا ادامه دهند.
انتهای پیام