عزم جزم مسئولان برای رفع گره ترافیک در نایسر
عزم جزم مسئولان برای رفع گره ترافیک در نایسر
بازگشایی معبر از وسط تاسیسات و ساختمان شرکت گاز با هدف رفع گره ترافیکی در این نقطه منفصل شهری به صورت ویژه در دستور کار مسئولان و مدیریت شهری سنندج قرار گرفت.
به گزارش ارتباطات و امور بینالملل شهرداری سنندج، شهر سنندج به عنوان بزرگترین شهر کردستان دارای بیشترین جمعیت حاشیهنشین در منطقه و حتی کشور است و بر اساس اعلام مسئولان، بیش از 50 درصد جمعیت این شهر در سکونتگاههای غیررسمی زندگی میکنند بطوریکه در نایسر بعنوان یکی از این سکونتگاهها، حدود 80 هزار نفر سکونت دارند.
نایسر تا سال ۷۵ روستایی با جمعیت کمتر از هزار نفر در حاشیه شهر سنندج بود. از اواخر دهه ۷۰ با افزایش سرسامآور اجارهبها در سنندج، روند افزایش جمعیت در نایسر نیز آغاز شدف طی سالهای ۷۵ تا ۸۴ جمعیت این منطقه افزایش چشمگیری داشت تا جایی که کنترل رشد آن از دست مسئولین خارج شد.
در این دوران نایسر ویژگیهای روستایی خود را از دست داد و زمینهای آن تغییر کاربری پیدا کرد و به محل ساختوساز عمدتاً غیرقانونی واحدهای مسکونی بیکیفیت و غیراستاندارد تبدیل شد.
شهرداری سنندج در سال ۱۳۸۴ به پژوهش بر روی روستاهای حاشیه شهر میپردازد و در سال ۱۳۸۵ طرح مطالعاتی دیگری را با عنوان «طرح توسعه و عمران جامع سنندج» به انجام میرساند.
در نتیجه این طرحهای پژوهشی و بهویژه مرحلهٔ دوم «طرح توسعه و عمران جامع سنندج»، روستای نایسر در سال ۱۳۸۸ با مصوبهٔ «شورای برنامهریزی و توسعهی استان کردستان» به عنوان «ناحیهٔ منفصل شهری» شناخته شده و در سال ۱۳۹۰ برای نخستین بار در این ناحیه شهرداری تأسیس میشود
جمعیت ناحیهٔ منفصل شهری نایسر بیش از 80 هزار نفر تخمین زده شده است. جمعیت نایسر در فصلهای پاییز و زمستان به دلیل بازگشت روستاییان به این منطقه، افزایش یافته و تا 85 هزار نفر نیز میرسد. نایسر از نظر امکانات شهری و خدمات اجتماعی و رفاهی یکی از مناطق محروم سنندج است.
در حال حاضر تنها دستگاههای فعال در این منطقه چند10هزار نفری شرکت گاز و شهرداری هستند و به قول خود مردم تنها شهرداری و شرکت گاز است که به نوعی جوابگوی مسائل مردم در این نقطه هستند.
ترافیک بالا به عنوان یکی از مشکلات جدی مردم این ناحیه همواره مورد انتقاد بوده و رفع آن از مطالباتی است که در بازدیدها و دیدارهای مختلف با مسئولان بر آن تاکید داشتهاند گرهای که باز شدن آن به دست شرکت گاز افتاده است.
تصمیم برای بازگشایی این گره امروز در جریان بازدید استاندار و جمعی از مسئولان استانی از جمله معاون عمرانی استاندار، مدیرکل راه و شهرسازی، مدیرعامل شرکت گاز و فرماندار و شهردار و شورای شهر سنندج از انبار شرکت گاز در این نقطه به دو صورت اقدامات کوتاهمدت و بلندمدت در دستور کار مسئولان قرار گرفت.
آرش زرهتن لهونی استاندار کردستان عنوان کرد: این گره و مشکلی است که چندین دهه است مردم را درگیر خود کرده و اجرای آن هم قطعا زمانبر خواهد بود.
وی با بیان اینکه این مهم باید در قالب برنامه کوتاهمدت و بلندمدت در دو بعد رفع گره ترافیکی و ایجاد مرکز خدماتی، رفاهی و تفریحی برای مردم ناحیه منفصل شهری نایسر پیش برود، گفت: با توجه به زمانبر بودن جابجایی تاسیسات این مجموعه از مدیرعامل شرکت گاز استان انتظار داریم در گام نخست معبری برای تردد مردم باز کنند تا مشکل ترافیکی نایسر رفع شود.
وی تصریح کرد: در کنار این مهم، بحث جابجایی در جریان خواهد بود و در همین راستا فرماندار، شهردار و معاون عمران پیگیر هستند مصوبه مجمع شرکت ملی گاز را به جد پیگیر خواهیم بود.
لهونی همچنین خواستار تسریع اداره کل راه و شهرسازی استان در تعیین سه لکه زمین در شهر سنندج برای تهاتر با مجموعه انبار شرکت گاز نایسر شد و گفت: این قضیه با همکاری بسیار خوب فرماندار و شهردار تا این لحظه جلو رفته این سولههای و این تاسیسات مورد نیاز مردم است و میتواند به امور رفاهی مردم در این محدوده کمک کند.
وی افزود: با توجه به اینکه صدور مجوز و موافقت مجمع شرکت گاز، جابجایی این تاسیسات همه و همه زمانبر و شاید چند سال طول بکشد پیشنهاد میکنیم تا زمانی که موافقت کامل را بگیریم فعلا معبر به شرط احداث دیوارهای لازم توسط شهرداری انجام گیرد.
وی از شهردار سنندج خواست با تهیه دیوار پیشساخته، در اسرع وقت نسبت به دیوارکشی و جداسازی تاسیسات انبار شرکت گاز از معبراقدام کند و افزود: ه هر نوع موافقت و مصوبه شورای ترافیک و غیره که در این راستا لازم باشد را خواهیم گرفت که تبعاتی هم برای مدیرعامل شرکت گاز در استان نداشته باشد.
استاندار کردستان تصریح کرد: بازگشایی این معبر کار بزرگی است و میتواند بخش زیادی از مشکلات ترافیکی را از این ناحیه منفصل شهری حل کند.
تسریع در روند انتقال انبار شرکت گاز در نایسر
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کردستان هم در این بازدید اظهار کرد:برای این زمینها حدود یک سال قبل اقداماتی شروع شد اما چون نمیتوانستیم با راه و شهرسازی تهاتر انجام دهیم عملا کاری صورت نگرفت.
کیومرث حبیبی خاطرنشان کرد: طی چند ماه اخیر جلسات متعدد در معاونت عمرانی استانداری کردستان برگزار شد مسیر و روند کار طی چند مرحله شامل موافقت شرکت ملی گاز، موافقت سازمان زمین و مسکن و تهاتر زمین کارشناسی در داخل محدوده شهری برای شرکت گاز انجام میشود.
وی عنوان کرد: براساس تصمیمات گرفته شده راه شهرسازی در عوض زمینهای 10 درصدی که به شهرداری بدهکار است این اراضی را در اختیار شهرداری سنندج با حقظ آبنیههایی که واجد شرایط باشد قرار خواهد دادا.
به گفته حبیبی، در مرحله پایانی هم اقدامات لازم برای بهینهسازی و مولدسازیهای محدوده انجام و در اختیار مردم قرار خواهد گرفت.
وی عنوان کرد: 3 قطعه زمین به مساحت خاص در نقاط مختلف شهر سنندج در اختیار شرکت گاز قرار میگیرد اینکه چه میزان از این امکانات و تاسیسات از محدوده خارج شود هم تصمیمگیرنده خود شرکت گاز خواهد بود.
ضرورت تبدیل نایسر به شهر
حسن عسکری فرماندار سنندج هم در جریان این بازدید عنوان کرد: نواحی منفصل شهری همچون نایسر به صورت ویژه باید مورد توجه قرار گیرند.
وی با بیان اینکه ناحیه منفصل شهری با توجه به جمعیتی که دارد باید به شهر تبدیل شود، گفت: اگر دنبال رفع مشکلات این ناحیه هستیم باید زمینه تبدیل شدن ان به عنوان یک شهر مستقل را فراهم سازیم.
عسکری افزود: جمعیت رسمی نایسر براساس سامانه سیب 40 هزار نفر است که البته این جمعیت بالاتر خواهد بود اگر این ناحیه را به عنوان شهر زیر 50 هزار نفر تصویب کنیم میتوان بسیاری از مشکلات آن را حل کنیم.
گامهای توسعه مدیریت شهری در نایسر
شهردار سنندج هم در این بازدید تحقق ارائه خدمات عادلانه به مردم را اولویت مدیریت شهری دانست و اظهار کرد: معتقدیم خدمت به مردم مهمترین رسالت مسئولان است هرآنچه در توان داشتهایم را در مسیر خدمت به مردم به ویژه در نواحی منفصل و حاشیه شهر بکار گرفتهایم.
سیدانور رشیدی افزود: در راستای رفع مشکلات ترافیکی در نایسر طرح مطالعات کمربندی در انتهای نایسر بلوار 24 متری در حال انجام و پارک 5 هکتاری هم برای رفاه حال مردم در راستای توسعه این ناحیه در دست احداث است.
وی اضافه کرد: در مجموعه در بحث ترافیکی، رفاهی و فضای سبز شورا و شهرداری برنامه داریم و امیدواریم با همراهی خوب مردم زمینه تحقق این مهم فراهم شود.
بازگشایی معبر به شرط اجرای دیواره
فعلهگری مدیرعامل شرکت گاز کردستان هم با اشاره به اقدامات قبلی این شرکت در واگذاری 50 هزار متر از اراضی در راستای خادماترسانی به مردم و احداث این خیابان در نایسر اظهار کرد: هرنوع تصمیم در شرکت گاز باید مورد موافقت مجمع عمومی شرکت ملی گاز باشد و مجوزهای لازم را بگیریم.
وی افزود: با توجه به اینکه این محوطه اختصاصی و خصوصی بوده اقدامات ایمنسازی تاسیسات براساس این کاربری تعریف شده و در صورت تغییر کاربری تقویت زیرساختهای تاسیساتی که در این محدوده قرار گرفته نیاز ضروری و قطعا زمانبر خواهد بود.
وی تصریح کرد: این زمین با مساحت 23 هزار و 900 متر مربع و دارای چندین ساختمان اداری، انبار، سوله، نگهبانی و فضاهای مختلف است و قطعا انتقال این ظرفیت کار سادهای نبوده و زمانبر خواهد بود.
فعلهگری تصریح کرد: یک سری وسایل در سولهها وجود دارد که با شرایط خاص نگهداری میشود و در صورت انتقال باید شرایط لازم برای نگهداری آنها فراهم شود.
نظر دهید